Kleur aan de muur


Over MIJ

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Fanja Jochems-Spoelstra en ben al zolang ik mij kan herinneren aan het tekenen en kleuren. Later heb ik met veel plezier de opleiding Reproduktietekenaar (Grafisch werktekenaar) gevolgd aan de Grafische school in Eindhoven. Na die opleiding ben ik 28 jaar werkzaam geweest als werktekenaar en DTP-er bij een drukkerij.

De laatste jaren vond ik dat ik mijn creativiteit echter niet meer kwijt kon in het vak, mede doordat alles tegenwoordig per computer gaat en er eigenlijk weinig tot geen handwerk meer aan te pas komt. Ik heb toen de stap gezet om te stoppen met werken en ben opfriscursussen gaan volgen bij Triade in Den Helder en ben schilderlessen gaan volgen bij kunstenares Elly Doolaard-Kroon in Anna Paulowna.

Inmiddels heb ik al diverse workshops gegeven en zijn er meerdere exposities van mijn werk geweest.

 

Workshops

Regelmatig geef ik op verzoek workshops aan volwassenen en kinderen. Op locatie of bij mij in de tuin en op verschillende basisscholen. Vooral dat laatste vind ik erg leuk om te doen omdat kinderen zo'n heerlijke eigen en onbevangen manier hebben van werken.

Mijn motto is... iedereen kan schilderen! Je zal zien dat je er veel plezier aan zal beleven.

Onder het subkopje Workshops vindt u meer informatie over workshops.

Foto's van de verschillende workshops kan u vinden bij de Fotogalerij.